ADHD Medicatie

adhd medicatie

ADHD medicatie is er in verschillende vormen, echter is ADHD niet met medicatie te ‘ genezen’. Wel kan het helpen de symptomen te verminderen of laten verdwijnen.

Alle medicatie die voor ADHD toegepast worden zijn psychofarmaca. Dit zijn medicatie die invloed hebben op de de neurotransmitters, met name dopamine en noradrenaline.

Vaak wordt er een simulant als methylfenidaat (bijv Ritalin) voorgeschreven, dit om voor meer aanmaak van in de hersenen dopamine te zorgen. Hoe precies de kenmerken van ADHD vermindert worden met medicatie is niet bekent.

Wanneer ADHD medicatie?

ADHD medicatie is een optie als dit invloed kan hebben op de negatieve kenmerken van ADHD. Het betreft hier echter alleen symptoomonderdrukking. Als de ADHD-er, en vaak ook zijn omgeving, duidelijk voordeel merkt van het gebruik van de medicatie, dan wordt er van een positieve reactie gesproken.

Medicatie kan de persoon met ADHD helpen meer overzicht en rust in hun leven te geven, waardoor de overige uitdagingen die bij ADHD horen ook beter beheersbaar blijven. Met hulp van de medicatie kan het bijvoorbeeld makkelijker worden om te gaan met de kenmerken van ADHD en eventueel nieuw gedrag aan te leren om hier goed mee om te gaan.

Soorten ADHD medicatie

[pagelist_ext child_of=”1277″  image_width=”50″ image_height=”50″]

About the author /


Martin, bouwjaar 1978. Diagnose ADHD (gecombineerd type) 2010, na een leven van hoge pieken en diepe dalen. In de hyperfocus geraakt over het onderwerp AD(H)D, Lifestyle veranderd. Nog altijd op onderzoek uit. Alle dagen lekker druk - Martial arts - Processen - Moestuin - Liefde - Bonuskids - De hond - Internet

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *