ADHD Test Online – Voor volwassenen en kinderen.

Heb ik ADHD / ADD? Doe een test!

Doe een ADHD / ADD test online.  Online zijn er vele ADHD testen te vinden, we hebben er een aantal uitgekozen voor verschillende doelgroepen zoals kinderen en volwassenen. Een overzicht van ADHD / ADD Testen voor kinderen en volwassenen. 

Ga naar de dokter voor en adhd testLet op! Deze online testen kunnen alleen een indicatie geven of er misschien sprake is van ADHD.

Raadpleeg altijd je huisarts, na een eerste analyse kan de huisarts je eventueel doorverwijzen naar een specialist voor een grondig en gedegen onderzoek en diagnose!!

Dr. Amen’s checklisten Voor ADHD (Volwassenen)

ADHD test online Dr. Amen

Dr Amen heeft 2 vragenlijsten online. Dr. Amen is een psychiater en ADD-ADHD-deskundige. De lijsten worden beschikbaar gesteld door de-poort.be
De lijsten  wordt samen met andere onderzoeken gebruikt om ADHD vast te stellen bij volwassen mensen.

De 1ste lijst lijst bevat 78 vragen, als er meer dan 20 punten aanwezig zijn is dit een indicatie dat er sprake is van ADD-ADHD. Het doel van de lijst is om te bepalen of ADHD/ADD invloed heeft op je gevoelens en/of gedrag. De eerste lijst is vooral een screening.

De 2de lijst bevat 101 vragen en is ook een screening, maar onderverdeeld over de zes subtypes en de bijkomende problemen.

Klik hier voor de test met 78 vragen

Klik hier voor de Checklist  met 101 vragen

ADHD test voor kinderen.

adhd test voor kinderenEen korte vragenlijst voor ouders van kinderen tussen de leeftijd van 4 tot 18 jaar, waar het vermoeden is dat er sprake is van ADHD. Deze test is beschikbaar gesteld door adhdbehandelcentrum.nl. De test is gebaseerd op een aantal  “waarschijnlijkheidscriteria”, is er sprake van een zeer hoge score is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts.

 Klik hier voor de ADHD test voor kinderen