ADHD Volwassenen: 6 reden waarom ADHD-ers niet van de vakantie houden

Ben jij ook altijd blij als de vakantie bijna over is? Je bent niet de enigste.. Veel volwassen mensen met ADHD voelen er hetzelfde over. Terwijl de meeste mensen er van houden of weg te zijn van hun werk, lekker te eten en tijd met de familie door te brengen, is dat niet altijd het geval bij een ADHD-er.

Er zijn 6 redenen waarom niet alle ADHD-ers van vakantie houden:

1.  De gewoonlijke weekdagen structuur is onderbroken tijdens de vakantie. Zonder deze structuur voel je jezelf een stuk minder goed terwijl je in vrije val door de dagen gaat. De routine is normaal een veiligheidsnet, wat helpt met productief, georganiseerd  en vervuld te zijn.

2.  Net als iedereen, eet je meer en onregelmatiger ander voedsel als normaal, meer suikers en weer wijn en bier. Dit komt je ADHD hoofd meestal niet ten goede en kost je veel energie.

3.  Je houdt echt van je werk, en natuurlijk hou je ook van je familie, maar thuis met ze rondhangen kan saai en niet stimulerend zijn.

4. Je gewoonlijke bewegings- activiteit word verstoort, gaan trainen of iets soortgelijk is lastiger op het vakantieadres of als je feestdagen met je familie doorbrengt. Goed en regelmatig bewegen is een belangrijke sleutel in het onder controle houden van je ADHD.

5. Je zelfvertrouwen krijgt een dreun. Als je goed bent in je werk krijg je veel positie feedback. Dit houd je zelfvertrouwen vaak op peil. Thuis si het bezig zijn met kleine huishoudelijke taken frusterend en overweldigend en daar niet goed voor het zelfvertrouwen

6. Je voelt je onrustig als je niet op je werk bent. Vooral voor de ADHD-ers die kunnen hyperfocussen op hun werk, ze voelen zich kalm als ze hard aan het werk zijn en onrustig als ze dat niet zijn. Lange periode’s van niet werken kunnen dan ook angst veroorzaken.

Hier bovenop zijn natuurlijk nog meer algemene redenen om gestrest te zijn tijdens de vakantie, tijd doorbrengen met familieleden die je eigenlijk niet zo mag enzovoort enzovoort..

Als jij ook moeite heb met vrije tijd, ben je niet de enige! Laat ons hieronder weten waar jij last van hebt tijdens de vakantie!

2 reacties

  1. ikke

    ik heb adhd maar vakantie is vet genieten. niks van deze redeneringen klopt

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *