ADHD en de Zomer

Ben jij een van deze mensen? Ben jij dan (weer) klaar met jezelf omdat je voor je gevoel niet genoeg gedaan heb met je tijd?
Als het antwoord ja is, hier wat tips om je projecten wel af te krijgen (en het schuldgevoel los te laten).

1. Kies 1 of 2 projecten uit die echt belangrijk voor je zijn.
Al het andere kan wachten.

Deze stap is essentieel. Als je teveel projecten wil doen, wordt de kans een stuk groter dat je ze allemaal uitstelt, en er geen 1 afmaakt. 

Je kan je keuze’s maken gebaseerd op het seizoen, zoals het jaarlijkse grote tuin onderhoud. Of je kan kiezen op basis van zaken die echt moeten gebeuren , zoals het dak van je huis repareren.

Of, en dit is waarschijnlijk de beste optie van allemaal, maak je de keuze van projecten door uit te kiezen uit de zaken die je leuk vind om te doen en/of naar uitkijkt om te doen.

ADHD Vakantie

2. Plan om aan je projecten te werken, door een plan een week of dag in te plannen.

Overdrijf het niet. Als je probeert om elk vrij moment bezig te zijn met je zomer  projecten, dan zullen ze snel vervelend en saai worden, en in de laatste paar weken van de zomer zal het de zin weg glijden. Probeer in plaats daar voor een uur per dag voor een paar dagen, of 1 hele dag in te plannen. Hou genoeg ruimte om plezier te maken! Het afronden van projecten kan zeer bevredigend zijn, maar laat je niet alleen maar leven door je to-do lijst.

 3. laat onrealistische verwachtingen los.

Volwassenen met ADHD hebben vaak de gewoonte het zichzelf erg moeilijk te maken. Ze voldoen niet aan hun eigen onrealistische verwachtingen. Maar we zijn allemaal slechts maar mensen en het is normaal om je druk te maken over het feit dat je niet zoveel gedaan hebt als je zou willen. Dat betekent niet dat je een slecht persoon bent, of dat er iets mis met je is.

Als je ons niet gelooft, vraag dan eens aan een vriend zonder ADHD of ze alles gedaan hebben wat ze wilde doen in hun zomer en alles gelukt is wat ze bedacht hadden. We zouden het knap vinden als je iemand vind!

 

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *